/
/

IHAR

IHAR, OHÜ Ipolyi Fatime

A jövő év elején kezdi meg működését a hazánk hulladékgazdálkodását forradalmasító Hulladékgazdálkodási Nyomkövető Rendszer (HUNOR), amely egyrészt felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a hulladékszállítás adminisztrációját és nyomon követését, másrészt számos funkciójával összehangolja a részfolyamatokat. Ennek keretén belül működik a Komunáldata Kft. által fejlesztett IHAR - Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer, mely az elhagyott huladék és elhagyott roncs járművek bejelentését teszi lehetővé.

A HUNOR projekt során olyan hatékony, gyors és biztonságos hulladékgazdálkodási szakrendszer, valamint ehhez szükséges integrált informatikai rendszer (pénzügyi és vezetői információs; irat- és, dokumentumkezelő, workflow; és illetékes hatóságok adatkapcsolati alrendszer) épül ki, amely átlátható, egységes és szabályozott környezetben modern, költséghatékony, informatikai háttérrel támogatott működést tesz lehetővé a szelektíven gyűjtött és hasznosított hulladékok felügyeletének területén.

Az illetékes hatósági adatkapcsolati alrendszer - IHAR - az illegálisan lerakott hulladék, az elhagyott gépjárműroncsok bejelentését segíti. Az alrendszeren keresztül az OHÜ országjáró ellenőrei pontos adatokat szolgáltathatnak az illetékes szervek felé azokról a helyekről, ahol illegálisan lerakott hulladékra vagy elhagyott gépjárműroncsra bukkannak.

Ohu Hunor Zaro Sajtotajekoztato Prezi Page 001

A rendszeren keresztül a lakosságnak is lehetősége lesz bejelentést tenni elhagyott hulladékról illetve roncs járműről. A program a www.ihar.ohukft.hu címen érhető el, egy-egy bejelentés státuszáról pedig e-mail vagy akár sms értesítést is kérhetnek a felhasználók.

Legújabb Kapcsolódó Bejegyzések

Képgaléria: