Kertvárosi vigasságok

főzőverseny, XVI. kerület Ipolyi Fatime

Szeptember végén ismét megrendezésre került a Kertvárosi vigasságok rendezvénysorozat a XVI. kerületben, melyen a Komunáldata Kft. is képviseltette magát.

A háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy összefogja a kerület lakosságát. A közös ünneplés, az önfeledt szórakozás és az, hogy ez a nap megmutassa, a népi kultúra olyan értékeket őriz, amely a mai kor embereinek is örömet és buzdítást jelenthet kulturális értékeink felkutatásához és megtartásához.

Megismerhettük a kerületben élő kulturális szervezetek munkáját, és bemutatkozási, fellépési lehetőséget kínálnak a helyi művészeti csoportoknak és a kerületi iskolák tehetséges diákjainak.

 Kep

Szombaton a Népi Ízek Napja várta a vendégeket, illetve gyermekprogramokkal is kedveskedtek. Miközben a lelkes baráti társaságok egy főzőversenyen mérték össze tudásukat, a gyerekeket a Ládafia bábszínház és a Katáng zenekar szórakoztatta. Az est csúcspontjaként a máglyagyújtásnál hatalmas tömeg állta körbe a Szent Mihály-napi tüzet, ahol a Liget Táncakadémia tanárai és növendékei egy flashmob keretében táncolni hívtak kicsiket és nagyokat.

Legújabb Kapcsolódó Bejegyzések

Képgaléria: