/
/

Adóbevallás űrlapok

Cégünk 2008 óta készít a központi rendelet mellékleteinek előírásai alapján az önkormányzatok számára az adóügyintézés során használható bevallási, bejelentési nyomtatványokat. Nyomtatványainkat folyamatosan fejlesztjük a központi rendeleteknek és a felhasználói igényeknek megfelelően.

Minden nyomtatvány több formában érhető el, hogy az önkormányzatok méretüknek, anyagi lehetőségeiknek megfelelő verziót választhassanak.

PDF/DOC formátum
Igényesen elkészített, jó minőségben kinyomtatható nyomtatványok. Elektronikusan ezek az űrlapok nem tölthetőek ki, csak kinyomtatva, kézzel.

Elektronikusan kitölthető, ellenőrzéseket tartalmazó formátum (PDF)
Az űrlapokat az ügyfelek a számítógépükre letöltve elektronikusan tudják kitölteni. A kitöltés folyamán a nyomtatvány folyamatosan figyelmezteti a kitöltőt, ha valamilyen adatot hibásan adott meg, vagy kötelezően kitöltendő mezőt üresen hagyott. Az adóbevallásban lévő összefüggések alapján kalkulálható értékeket a nyomtatvány automatikusan számolja és kitölti. (Megjegyzés: Az iparűzési adóbevallás nyomtatvány több mint 110 logikai összefüggéseken alapuló ellenőrzési rutint tartalmaz.)

2D vonalkóddal ellátott elektronikusan feldolgozható formátum (PDF)
A kitölthető űrlapok az ellenőrzések lefuttatása után egy 2 dimenziós vonalkódot generálnak a nyomtatvány aljára. Ez a vonalkód tartalmazza az összes kitöltött adatot olyan formában, hogy ez egy speciális vonalkód olvasóval az ONKADÓ nevű programba közvetlenül beolvasható, így a bevallás feldolgozásakor az adatok manuális bevitelére nincs szükség. (Részletes tájékoztatásért kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.)

Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) programmal használható formátum
Az űrlapok az Általános Nyomtatvány Tervező (ÁNYT) program segítségével készültek. Az elektronikusan kitölthető, ellenőrzéseket tartalmazó formátumhoz hasonlóan számos összefüggést, és számszaki ellenőrzéseket tartalmaz. Kitöltést követően papíralapon vagy elektronikus úton, a hivatali kapun keresztül is beküldhető. Elektonikus beküldés esetében rendelkezünk egy szerver alkalmazással, ami továbbtja az űrlapokat az iktatónak és az adóprogramnak. (Részletes tájékoztatásért kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.)